Over ons

Welkom bij Alpine Centre Hengelo, één van de twee officiële Alpine verkooppunten in Nederland. Bij Alpine Centre Hengelo staan onze deskundige medewerkers voor u klaar om u te helpen bij uw zoektocht naar een nieuwe Alpine zoals de A110, A110 GTA110 S of de Alpine A110 R. Ook voor gebruikte Alpine’s bent u bij Alpine Centre Hengelo aan het juiste adres.

Onze ervaren Mechanic is gespecialiseerd in alle Alpine onderdelen, dus ook voor onderhoud en service is uw auto is bij Alpine Centre Hengelo in goede handen.

Alpine Centre Hengelo is onderdeel van de Munsterhuis Groep, al meer dan 60 jaar hét autobedrijf in Twente. We nodigen u graag uit in ons Alpine Centre in Hengelo (OV) voor een kop koffie en om deze prachtige sportwagens te bekijken. Naast Alpine is Munsterhuis ook officieel dealer van Ferrari, Jaguar, Land Rover, Renault & Dacia.

Jean Rédélé (1)

De historie van Alpine

Alpine is opgericht door Jean Rédélé. In 1922 geboren in de Franse plaats Dieppe en autoliefhebber pur sang. Daarnaast was Rédélé een verfijnd coureur en technicus. In zijn jonge jaren studeerde Rédélé in Parijs, voordat hij een eigen autodealerbedrijf begon met Renault.

In de jaren 50 nam Rédélé, in zijn eigen Renault 4CV, deel aan vele autosport evenementen zoals de Mille Miglia en de Coupe des Alpes waarin hij verschillende klasse-overwinningen behaalde. Door zijn succes in de autosport, besloot Rédélé in 1955 zijn eigen merk op te zetten; Alpine was geboren.

De eerste auto die Rédélé produceerde was de Alpine A106. De A106 was gebaseerd op de auto waarmee Rédélé zelf deelnam aan vele autosport evenementen, namelijk de Renault 4 CV. De grote autosportsuccessen kwamen in de jaren 70, waar Alpine de befaamde Rally van Monte Carlo en de 24 uur van Le Mans wist te winnen.

In 1995 reed uiteindelijk de laatste Alpine uit de fabriek en er volgende een radiostilte van meer dan 20 jaar. In 2009 waren er geruchten dat Groupe Renault met plannen kwam om het merk te herintroduceren. In 2017 was het dan eindelijk zover. De nieuwe A110 serie was een feit. De terugkomst van een legende en de introductie van Alpine Centre Hengelo!