Het gemak van Apple CarPlay en Android Auto

De nieuwste modellen van Alpine zijn allemaal uitgevoerd met Apple CarPlay en Android Auto. Deze slimme besturingssystemen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het interieur van uw auto. Dankzij Apple Carplay en Android Auto kunt u eenvoudig uw telefoon gebruiken tijdens het rijden zonder dat dit ten koste gaat van uw veiligheid.

Rijke mogelijkheden

Verbind uw telefoon draadloos met één van de slimme besturingssystemen en geniet. Waar het voorheen gebruikelijk was om via Bluetooth muziek van uw telefoon af te spelen, gaat Apple CarPlay en Android Auto een stap verder. Apps die via het besturingssysteem kunnen worden gebruikt, worden weergeven op het touchscreen van uw Alpine. Dit zijn voornamelijk apps die u kunt gebruiken om podcasts of muziek af te spelen zoals Spotify, om u te navigeren zoals Google Maps en om berichten te ontvangen zoals WhatsApp en sms. Het geluid verloopt via het audiosysteem van uw auto. Dankzij de rijkelijke mogelijkheden van Apple Carplay en Android auto wordt u niet langer beperkt door de functies van uw autoradio.

Besturing via spraak

Door de manier waarop het besturingssysteem is ontworpen, wordt u niet langer afgeleid door uw telefoon en kunt uw ogen op de weg houden. Apple CarPlay en Android Auto zijn volledig geïntegreerd met uw auto. Dit betekent dat u apps eenvoudig kunt bedienen via het touchscreen, de stuurwielbediening en het reguliere bedieningssysteem van uw auto. Daarnaast is het bij zowel Apple CarPlay als Android Auto mogelijk om uw telefoon te besturen aan de hand van spraak. Bij Apple is dit in de vorm van Siri en bij Android in de vorm van de Google Assistant. De berichten die u via WhatsApp en sms ontvangt worden niet op het scherm getoond. In plaats daarvan worden deze voorgelezen. Op basis van spraak kunt u hier vervolgens op reageren. Naast het ontvangen en verzenden van berichten, kunt u Apple CarPlay en Android Auto natuurlijk ook gebruiken om te bellen.

Meer weten over Apple CarPlay of Android Auto? Onze Sales Advisor helpt u graag verder!

 Neem contact op met Rick

Vragen over Alpine?

We helpen u graag verder!