De mooiste autowegen van Europa

Van origine zijn Alpines ontworpen om over idyllische landweggetjes te rijden. Als autoliefhebber is niets mooier dan de capaciteiten van uw voertuig optimaal te benutten in een schitterende omgeving. Europa beschikt over vele indrukwekkende autowegen die hier een ideale setting voor zijn. Hieronder vindt u een selectie van onze favoriete autowegen in Europa.

 

1. Sustenpas - Zwitserland 

De Sustenpas is een indrukwekkende weg door de Zwitserse Alpen. De weg staat bekend om zijn prachtige vergezichten en de grote hoeveelheid tunnels en bruggen. De Sustenpas beschikt over voldoende variëteit. Zo kunt u naast het adembenemende berglandschap ook genieten van boslandschap. Dit geeft een autorit over de Sustenpas een zeer pittoresk gevoel. 

 

2. Route Napoleon - Frankrijk

De Route Napoleon volgt, zoals de naam wellicht doet vermoeden, de weg die Napoleon Bonaparte afgelegde. Tijdens zijn mars in 1815 reisde hij van Elba naar Grenoble. Route Napoleon kenmerkt zich door het indrukwekkende landschap van de Franse Provence. In tegenstelling tot andere wegen door de bergen, is deze weg zeer geschikt voor snelheid. Dit geeft u de mogelijkheid om volop van de prestaties van de Alpine te genieten. 

 

3. Grossglockner High Alpine Road - Oostenrijk

De Grossglockner High Alpine Road is de hoogste verharde weg in Oostenrijk. De weg is gelegen bij de grens van Karinthië en Oost-Tirol. Tijdens de rit kunt u wegdromen bij het prachtige groene landschap en de besneeuwde bergtoppen van de Oostenrijkse Alpen. De rechte stukken van de weg bieden een uitgelezen kans om snelheid te maken.

 

4. Transfăgărășan- Roemenië

De Transfăgărășan loopt via het Fagarașgebergte en verbindt Transsylvanië en Walachije. Oorspronkelijk is de weg aangelegd voor militairen. De weg heeft in totaal 90 km aan kronkels en bochten, steile dalingen en beklimmingen. Tijdens de rit rijd u door tunnels die bedekt zijn door watervallen. Wij raden aan om een tussenstop te maken bij het Bâleameer om te genieten van een adembenemend landschap.

 

5. Stelviopas - Italië

De Stelvio Pass is één van de bekendste autowegen in de Alpen. De weg is gelegen in Italië tegen de grens met Zwitserland. De Stelvio Pass staat bekend om haar vele haarspeldbochten. In totaal beklimt de weg ruim 2400 meter aan de hand van 48 haarspeldbochten. De weg kent enkele smalle wegen waardoor deze rit een ware uitdaging is. 

 

Wilt u de capaciteiten van uw auto liever testen op Nederlandse bodem? Geen probleem, ook in Nederland kunt u genieten van schitterende wegen zoals de Sagenlandroute in Twente!

Vragen over Alpine?

We helpen u graag verder!