De 5 beste Europese circuits voor uw Alpine A110

Europese raceliefhebbers mogen hun handjes dichtknijpen. Er zijn hier heel wat iconische circuits te vinden. Welk circuit als het beste kan worden bestempeld, is compleet afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Ieder circuit is uniek. In deze blog bespreken we 5 Europese circuits waar de capaciteiten van de Alpine A110 het beste tot hun recht komen. 

 

1. Nürburgring Nordschleife 

Het Duitse circuit Nürburgring Nordschleife is gelegen in het Eifelgebergte. Het circuit is maar liefst 20,83 kilometer lang en staat bekend om de vele onoverzichtelijke bochten. Dankzij de sensationele wendbaarheid van de Alpine A110 komt de auto zeker tot zijn recht op de ‘green hell’. Het circuit wordt niet voor niets zo genoemd, om het circuit succesvol af te leggen wordt er namelijk een beroep gedaan op de rijvaardigheid van de bestuurder. 

 

2. Spa-Francorchamps

Voor de echte snelheidsduivels is een bezoek aan het circuit van Spa-Francorchamps een must. Het circuit in de Belgische Ardennen heeft veel stukken waar het gaspedaal tot de max kan worden ingetrapt. Ideaal dus om deze af te leggen met een Alpine A110. Dankzij het design van de A110 geniet u zelfs op hoge snelheden van stabiliteit en volledige stuurprecisie. Het circuit van Spa-Francorchamps is 7 kilometer lang en bevat een beroemde reeks aan bochten, zoals Eau Rouge, Pouhon en La Source. Dankzij de hoge mate van kwaliteit beschouwen veel professionele racers het circuit van Spa-Francorchamps als één van de mooiste ter wereld. 

 

3. Magny-Cours

Het Franse circuit Magny-Cours vraagt om een combinatie van techniek en snelheid. Het circuit is zeer vlak, waardoor u het gaspedaal ver kunt intrappen. Dit maakt het circuit perfect om de maximale snelheid van uw Alpine A110 te testen. Magny-Cours is 4,41 kilometer lang en kenmerkt zich door zijn bijzondere bochten. Wist u trouwens dat deze allemaal zijn vernoemd naar andere bekende circuits zoals Autódromo do Estoril, Adelaide Street Circuit en het circuit van Spa-Francorchamps. 

 

4. Imola

Het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, beter bekend als Imola, is een Italiaans circuit. Het circuit is 4,91 kilometer lang. Voordat het een circuit werd, was het een openbare weg. Hierdoor bevindt Imola zich midden in een stadscentrum. Het circuit bevat veel bochten waardoor het ideaal is om deze af te leggen met een Alpine A110. Hier komt de wendbaarheid van het voertuig namelijk perfect tot zijn recht. Daarnaast kenmerkt het circuit zich door zijn snelheid, vloeiendheid en uitdagende hellingsgraad. Een perfect circuit om de verschillende capaciteiten van de Alpine A110 maximaal in te zetten. 

 

5. Silverstone

Voor echte passionisten van races is Silverstone een legendarisch circuit. Hier werd namelijk de allereerste Formule 1 Grand-Prix gehouden in 1950. Het circuit heeft een lengte van ruim 5,8 kilometer en is gelegen op een voormalige Britse luchtbasis. Dit maakt de locatie zeer uniek. Silverstone staat bekend om de snelle bochten zoals Maggots & Becketts en de hoge gemiddelde snelheid.

 

Dit zijn wat ons betreft dé beste Europese circuits voor uw Alpine A110. Mist u een circuit in het rijtje? Laat het onze Alpine Advisor Rick Dekker gerust weten.

Vragen over Alpine?

We helpen u graag verder!