Alpine GT X-Over aangekondigd in Dieppe

De productie van de toekomstige Alpine GT X-Over is een jaar na het Renaulution-plan aangekondigd in de fabriek in Dieppe. Dit nieuws werd aangekondigd door Luca de Meo, CEO van Renault Group, en Laurent Rossi, CEO van Alpine. Hierbij waren ook de nodige gasten aanwezig, onder andere Esteban Ocon, coureur van het Alpine F1 team en Bruno Le Maire, frans minister van Economie.

Alpine combineert de passie voor racen met technologische perfectie om sportieve auto’s te blijven ontwikkelen en internationale aanwezigheid te versterken. Het sterke imago dat Alpine uitstraalt zal versterkt moeten worden door het 100% elektrische aanbod uit te breiden aan de hand van de Alpine GT X-Over.

3-Alpine-announces-Dieppe-based-production-for-its-new-GT-X-Over

Alpine GT X-Over

De allereerste Alpine GT X-Over zal geproduceerd worden in de Alpine fabriek in Dieppe. Deze Alpine GT X-Over combineert de ervaring op het gebied van elektrische voertuigen met de kwaliteit die Alpine levert op het sportieve vlak. De Alpine GT X-Over zal de eerste 100% elektrische auto worden die in Normandië gebouwd is.

De productie van de Alpine GT X-Over maakt deel uit van het plan “Re-Nouveau France 2025” dat Frankrijk centraal plaatst in de industriële en technologische activiteiten van de groep met de toewijzing van negen nieuwe modellen in de fabrieken van Frankrijk. Daarnaast was het ook het voorwerp van een ambitieuze prestatieovereenkomst, “CAP 2024”, om de vestiging voor te bereiden op de introductie van dit nieuwe voertuig.

1-Alpine-announces-Dieppe-based-production-for-its-new-GT-X-Over

Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé

De Alpine fabriek in Dieppe krijgt ook een nieuwe naam: Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé. Deze naam komt voort als eerbetoon aan de oprichter van Alpine die in 2017 is overleden. Daarnaast is Dieppe ook nog eens de geboorteplaats van Jean Rédélé. Als grote liefhebber van autosport, ontwerper en oud-coureur richtte Jean Rédélé in 1955 Alpine op. Dankzij het succes wist Alpine in 1965 een officiële samenwerking aan te gaan met Renault, wat ervoor zorgde dat Alpine zich op grotere schaal heeft kunnen ontwikkelen.

Laurent Rossi, CEO van Alpine heeft tijdens deze aankondiging van de nieuwe Alpine GT X-Over ook het één en ander laten weten: “De geschiedenis van Alpine is legendarisch! Dit unieke erfgoed wordt vandaag voortgezet met de competitie en de mythische A110 en zal morgen een vervolg krijgen met sterke ambities voor het merk en zijn producten. Die toekomst wordt vanaf nu geschreven in Dieppe, de historische bakermat van het merk, met de aankondiging van de productie van zijn toekomstige X-Over GT in de Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé.”

4-Alpine-announces-Dieppe-based-production-for-its-new-GT-X-Over

 

Vragen over Alpine?

We helpen u graag verder!