Alpine naar de hoogste klasse van Le Mans

Wie nadenkt over de historie van Alpine, zal ongetwijfeld ook denken aan Le Mans. De bekendste 24 uursrace is met ruim 200 miljoen tv kijkers en 260 duizend bezoekers tegenwoordig het grootste sportevenement in Europa.

Le Mans - de droom

Sinds de oprichting van Alpine is het Le Mans niet vreemd. Oprichter Jean Rédélé reed de befaamde race zelf in begin jaren 50 met kleine successen. De droom bleef echter altijd in leven en met succes; in 1978 wist Alpine de race op het Circuit de la Sarthe te winnen met Didier Pironi en Jean-Pierre Jaussaud achter het stuur.

LE_MANS_2020_1600x900

De terugkeer naar Le Mans

Na een radiostilte keerde Alpine in 2013 terug naar Le Mans onder de naam Signatech Alpine. In de afgelopen zeven jaar won het twee Europese titels en twee wereldkampioenschappen in Endurance Racing. Bovendien wist het maar liefst drie LMP2 klasse overwinningen op zijn naam te schrijven in de 24h van Le Mans.

Alpine stapt in LMP1-klasse

Daarmee stopt het nog niet. Na het nieuws dat Alpine zal toetreden in de F1™, maakte het nog geen 10 dagen later bekend dat het ook zal deelnemen aan het hoogste niveau in het World Endurance Championship, namelijk de LMP1 klasse. Hier zal het de strijd aangaan met andere grote namen in de sport, zoals Toyota Gazoo Racing en Rebellion Racing.

Er gaat dus een nieuw hoofdstuk open voor Alpine. De liefde tussen het merk en deze race is ongeëvenaard en ‘Les Blues’ gaat op zoek naar nieuwe successen op het hoogste niveau in de motorsport.

Vragen over Alpine?

We helpen u graag verder!