De Alpenglow

Het startschot van een duurzame toekomst

De Alpenglow geeft een eerste impressie van het design van de toekomstige Alpine-modellen, de technologieën en de innovaties. Een nieuw tijdperk: vol duurzame ontwikkelingen. Ondanks de innovaties blijft de Alpenglow trouw aan de historie van Alpine. Het rijden in deze auto roept dezelfde oprechte emoties op als zijn voorgangers; zowel op het circuit als op de weg.

De naam Alpenglow is geïnspireerd op de roodachtige gloed die vlak voor zonsopkomst te voorschijn komt. Voor veel mensen is dit is een adembenemend moment. De Alpine Alpenglow is machtig, dynamisch en tegelijkertijd elegant. Deze conceptcar rijdt net zo comfortabel op het circuit als op de weg. De eigenschappen van de Alpine Alpenglow zorgen dat de bestuurder één wordt met de cockpit. Met de Alpenglow introduceert Alpine een nieuwe kleur blauw. Deze is lichter, dieper en heeft een een parelachtige glans.

Wat de Alpenglow onderscheidt van andere modellen is dat dit model op waterstof rijdt. Hiermee doet Alpine een belofte aan de toekomst: rijden zonder emissie maar met echt rijplezier. Zowel voor raceauto’s als straatmodellen. Waterstof is één van de oplossingen die Alpine inzet voor duurzame mobiliteit. Een auto op waterstof stoot enkel stoom uit waardoor het niet de lucht vervuilt. Water staat hierdoor centraal bij het design van de Alpenglow. Dit accentueert de puurheid van de auto. De Alpenglow is net zo sensationeel als andere Alpine modellen maar dan schoner. Dit model doet desalniettemin geen afbreuk aan de competitiviteit waar Alpine modellen al sinds 1955 mensen mee inspireren.

Bekijk hieronder de Alpenglow en laat u inspireren door deze duurzame auto van de toekomst.

Vragen over Alpine?

We helpen u graag verder!