Alpine A290_B

Met de onthulling van de A290_β showcar begint Alpine een nieuw tijdperk dat zich volledig richt op sportieve prestaties en elektrische mobiliteit. De A290_β is het eerste model in de "Dream Garage"-reeks en betekent een nieuwe mijlpaal voor het merk.

R-DAM_1477302

De Alpine A290_B concept

In 2024 zal Alpine de A290 op de markt brengen, een elektrische sportwagen voor het B-segment die het begin van een nieuw tijdperk markeert. Het conceptmodel A290_β is bijzonder indrukwekkend en ademt sportiviteit. Het is het eerste van drie nieuwe modellen die zullen worden toegevoegd aan de toekomstige 'Dream Garage' van Alpine. Deze volledig elektrische sportwagen is speciaal ontwikkeld om de competitieve geest van elke bestuurder aan te wakkeren en het begrip 'sportwagen' opnieuw te definiëren.

R-DAM_1475787

β is voor Beta

De naam A290_β past binnen de traditionele naamgevingsstrategie van Alpine, waarbij de "A" staat voor het merk, het eerste cijfer de grootte van de auto aangeeft en de laatste twee cijfers staan voor lifestyle- en sportauto's. De toevoeging van "beta" is een knipoog naar de bètatests in de softwarewereld.

R-DAM_1476195

De filosofie achter de A290_B

De Alpine A290_B heeft de filosofie van het rijden in een sportwagen opnieuw uitgevonden. De A290_β is ontworpen met inspiratie van het autosport erfgoed van Alpine en heeft een uniek interieurconcept met drie zitplaatsen naast elkaar. De bestuurderspositie in het midden van de cockpit versterkt het gevoel één te zijn met de auto.

Met twee elektromotoren voorin en tal van specifieke componenten en systemen, hebben de ingenieurs van Alpine de technologische uitdagingen van de A290_B aangepakt en een zowel speels als efficiënt weggedrag bereikt.

De Alpine A290_B is klaar om van elke rit een intense belevenis te maken.

R-DAM_1477299

Exterieurdesign gericht op maximale prestaties

Het ontwerp van de A290_β is aerodynamisch gevormd voor optimaal rijplezier. De auto is 4,05 meter lang, 1,85 meter breed en 1,48 meter hoog, met een korte wielbasis en een grote spoorbreedte voor een sportief rijgedrag en extra stabiliteit bij hoge snelheden. 

De A290_B heeft grote luchtinlaten voor efficiënte koeling, ultraslanke en schijnbaar zwevende buitenspiegels voor extra kijk op de weg, fraai gevormde luchtinlaten onder de koplampen voor een extra autosportgevoel en zichtbare batterijventilatoren die doen denken aan die van supercharged gaming-pc's.

Met de Alpine A290_β wordt autorijden een radicaal nieuwe rijervaring met compromisloze prestatiegerichtheid.

Niks missen van de Alpine A290_B?

Schrijf u in om op de hoogte te blijven